Pijnvrij Hardlopen

Pijnvrij hardlopen

Te veel, te snel en in een te korte tijd willen opbouwen. Deze aspecten zijn de belangrijkste oorzaken van hardloopblessures. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan de toenemende kilometers of hogere snelheid aan te passen. Spieren en gewrichten hebben hersteltijd nodig.  Ben je jong, dan kun je veel aan, en is je hersteltijd lekker kort. Vaak is een pijntje dan na een goede nachtrust verdwenen.  Des te ouder je wordt, des te langer je hersteltijd. Dat ene nachtje slapen is niet meer genoeg om te herstellen. Het neemt dan een aantal dagen tot wel weken in beslag totdat je weer pijnvrij bent.

Hardlopers Mentaliteit

Een gezond lichaam kan veel verwerken. Maar op den duur gaat het protesteren. Het lichaam zegt: “Tot hier en niet verder”  Een beetje hardloper zal dit echter snel negeren, want wij willen hier niet aan. Mijn maatjes lopen toch ook gewoon door! Gewoon op dezelfde voet doorgaan en denken: “misschien loop ik het wel uit…” Tja, je hebt pijntjes en pijntjes, maar vaak is dit het begin van het einde. Veel leed kan voorkomen worden door te luisteren naar je lichaam en verstandig te zijn. Liever een paar trainingen overslaan dan vele maanden geblesseerd op de bank!

Techniek & Houding

Door een juiste hardlooptechniek te gebruiken kun je veel problemen voorkomen. Hardlopers die dachten nooit meer lekker te kunnen lopen en lopers die zelfs dachten te moeten stoppen lopen op dit moment met plezier en pijnvrij!

Natuurlijk spelen er verschillende dingen mee en is niet alles op te lossen met een juiste looptechniek. Ook de wijze van training, en opbouw zijn uitermate belangrijk. Met mijn kennis en ervaring als zowel hardlooptrainer als barefoottrainer kan ik je helpen jouw prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en pijnklachten te verhelpen. Met mijn eigen ontwikkelde hardloopclinic, eventueel aangevuld met begeleiding d.m.v. een op maat gemaakt persoonlijk schema, kunnen we zeer doelgericht toewerken naar pijnvrij hardlopen. 

Contact ons I Wij helpen je graag!

Vraag hier naar informatie